mechanic.pl - forum Nie jesteś zalogowany
Poprzedni temat «» Następny temat
Oryginalne klocki do Forda
Autor Wiadomość
Tomek 

Wysłany: 2009-09-16, 10:57   Oryginalne klocki do Forda

Witam serdecznie,
Mam takie pytanko :-)
Posiadam Ford Focus 1,8 TDI 2002 roku i szukam do niego oryginalne klocki i tarcze i nie mogę znalaesc. Może ktoś wie gdzie można kopić klocki i tarcze Forda bo chciałbym jednak mieć samochód z oryginalnymi częściami bez zamienników.
Dziękuję

piotr tokarz
Gość
Wysłany: 2009-09-20, 21:24   

podejrzewam ze w ASO :)
no chyba ze Panowie z mechanic.pl Ci znajdą. mi znależli oryginalną maglownicę. używaną HEHEHEHEHEHE chociaż jeżdzę już połtora roku. pozdro. btw z tymi klockami to nie przeginasz?

stefanek

Wysłany: 2009-12-06, 21:14   

Oryginaly kupisz w kazdym aso forda, a koledzy z mechanic.pl zaloza Ci najtanszy syf a skasuja 2 razy drozej niz w aso, nie badz frajerem.
Pozdrawiam
Stefan z marymontu:)

Tabcin

Wysłany: 2010-01-13, 21:00   Brak pojęcia

Widze że Pan z Mechanika nie ma pojęcia o czym pisze od kiedy GM ma coś wspólnego z marką Forda to są dwie oddzielne firmy. Pozatym Ford Europe i Ford USA mają w sumie tylko wspólną nazwę. Większość Fordów europejskich jest produkowanych na tereniu Unii Europejskiej (Genk, Valencia, Kolonie, itd.) i są odmienne konstrukcyjnie od ich amerykańskich braci. Poza tym takie firmy jak Ferodo czy ATE produkują części dla producentów ale innej jakości niż te sprzedawane w sklepach z częściami, w takich sklepach zazwyczaj trafisz na drugi gatunek, dlatego jest różnica w cenie (oczywiście dealerzy narzucają swoje marże ale to inna historia:) ). Więc prosiłbym o myślenie co się piszę a nie wymyślanie bzetnych tekstów. Żenada

P.S. widze że admin boi sie krytyki wychodzi z niego brak profesjonalizmu a to przekłada się na całą ekipe Mechanic.pl no ale jak to mówią: "Jaki Pan taki Kram" :P

zpk

Wysłany: 2010-01-14, 16:18   

przepraszam Tabcin, rzeczywiście nasz admin nie jest fachowcem od mechaniki. przyznaję rację że zna się bardziej na IT :) ale żeby bał się z tego powodu krytyki? dodatkowo Proszę Cię o wyjaśnienie jakie masz uwagi do mojej osoby.

Stefanie z marymontu,
dziękujemy Ci za wspaniały wpis! Brak słów na komentarz :)

Zbigniew Kawalec
Właściciel Mechanic.pl

Tabcin

Wysłany: 2010-02-03, 17:59   Bzdury

Jakoś nie wierze że Admin wypowiada się na temat motoryzacji jak nie ma o tym pojecia. Raczej sam napisałeś takie durnoty tylko ciężko jest się przyznać do błedu pozatym mój znajomy opowiadał że niezłe szopki się w tym warsztacie dzieją. Pozdrawiam wszystkich naiwniaków :)

zpk

Wysłany: 2010-02-03, 23:23   Re: Bzdury

Tabcin napisał/a:
Jakoś nie wierze że Admin wypowiada się na temat motoryzacji jak nie ma o tym pojecia. Raczej sam napisałeś takie durnoty tylko ciężko jest się przyznać do błedu pozatym mój znajomy opowiadał że niezłe szopki się w tym warsztacie dzieją. Pozdrawiam wszystkich naiwniaków :)

A ja wierzę drogi Tabcin, że łatwo jest szkalować bezpodstawnie i nie mieć odwagi podpisać się własnym nazwiskiem. Powołujesz się dodatkowo na anonimowego znajomego. Pozostawiam to pod ocenę racjonalnym i logicznie myślącym naszym Klientom i wszystkim odwiedzającym to forum.

Z poważaniem
Zbigniew Kawalec
Własciciel Mechanic.pl

Tabcin

Wysłany: 2010-03-01, 22:20   Ręcę opadają

He śmieszne są Pana odpowiedzi, najlepiej odsunąć odpowiedzialność jak najdalej od Siebie, a jeżeli chodzi o moję imię to oczywiście mogę je zdradzić tylko nie wiem czy to coś zmieni lub wniesie do tej rozmowy. Poza tym myslałem, że fora po tą są tworzonę aby można się było anonimowo wypowiadać na wszystkie tematy, negować nieprawdziwe wypowiedzi lub wyrażać Swoje zdanie a nie tylko schlebiać Zakładowi Przetwórstwa Konserw mechanic.pl a szczególnie jego właścicielowi. Może łaskawie zechce mi Pan odpowiedzieć dlaczego zostały pokasowane inne odpowiedzi niejakiego Stefanka (dokładnie nie pamiętam nicku) nie potrafi Pan przyznać się do błędu a winą za ich popełnianie obwinia Pan innych. Czekam na kolejną śmieszną ripostę z Pana strony.
Pozdrawiam
Tabcin

Odpowiedz do tematu